Welkom‎ > ‎

Verslag dommelregatta

12 juni de dag van de Dommelregatta, een wedstrijd op de Dommel van st Michielgestel naar ’s Hertogenbosch over 7,5 km. De Gorcumse werd vertegenwoordigd door de damesC4+ en heren4+. De dommelregatta was het doel waar we in een jaar van intensieve training naar toegewerkt hebben, een spannende dag.

De mannen aan slag,

De opstelling: stuur Janneke, slag Jasper, boeg Ton en het middenschip bestond uit Remco en Guus. Zij moesten het opnemen tegen de mannen van Breda.

Na een vliegende start manoeuvreerde Janneke haar mannen in een vloeiende stuurbeweging langs twee strijdende ploegen. In een goede race is er een prachtig resultaat geboekt! Het verloop van de wedstrijd kunnen de mannen het beste zelf vertellen. Spreek ze hier dan ook gerust op aan!

De vrouwen aan zet,

De opstelling: stuur Joyce, slag Nelleke, boeg Ineke en het middenschip bestond uit Eline en Lianne. Wij moesten het opnemen tegen de dames van TOR, waar we op het water voor de start een korte kennismaking mee hadden. De slag begon namelijk na enkele minuten te roepen dat ze kramp in haar been had.(tactiek??).

We hadden het laatste startnummer van de eerste heat (direct achter de dames van TOR) en de zenuwen begonnen flink op te komen. Gelukkig wisten we de concentratie voor de start op te pakken en daar gingen we, op naar de gehoopte overwinning. Al vrij snel haalden we de eerste boot in. Niet de dames van TOR, maar een mixC4+. We vervolgden onze race en zaten snel achter de dames van TOR. Onze gedachten: We kunnen ze wel hebben, erop en eroverheen…. Helaas ….. misschien iets te overmoedig? Zodra wij vaart maakten om een inhaalmanoeuvre in te zetten gaven zij gas bij. Het was zenuwslopend.
 

De 7,5 km was lang, zwaar en strijdlustig. We konden onze tegenstandsters goed bijhouden en bleven er vlak achter. De eindsprint zou bepalend worden. We hebben dan ook al onze laatste krachten gegeven in de laatste meters. Onze gedachten na de finish: Hoe groot was het gat bij de start? En hoe groot bij de finish?? Wat was onze tijd? gewonnen of misschien toch net niet?

We moesten nog even geduld hebben, eerst terugroeien naar st Michielsgestel.
 

Bij het startpunt konden we onze ervaringen delen met coaches, teamgenoten en de supporters.(wat ontzettend leuk dat jullie er allemaal waren!! Dank!)

De groep splitste zich, de heren gingen terug naar Gorinchem, de Dames gingen sfeerproeven en de resultaten ophalen in RV de Hertog.

Heren, Heel erg bedankt voor het opruimen van onze boot!!!

De zware race en het lange wachten werd beloond.

De mannen hebben zichzelf overtroffen! Een eindtijd van 29.56.22. Een eerste plaats.

De dames kregen hun verlossende antwoord, het gat was kleiner bij de finish dan bij de start (6 seconden). De winst was binnen met een knappe tijd van 34.58.19.
 
 

Toch een kleine teleurstelling, het deelnemersveld was te klein en er werd geen blik uitgedeeld. Maar dan kennen jullie onze coach Joke nog niet!

We moesten vooral heel hard juichen voor onze beide teams, wat wij helemaal niet vervelend vonden! Toen ons team bekend gemaakt werd als winnaar stoof Joke naar voren, regelde het tijdelijke blik, de aandacht van de fotograaf en zorgde ervoor dat onze eerste foto met blik een feit is! Joke Bedankt


Comments